banner britjes-newies

 

 

 

 

 

 


The Black horse  Newfoundlanders.

alle honden

Wij willen u het een en ander vertellen over onze honden, zij maken een groot deel uit van ons leven, en wij willen  onze dames zo’n leuk mogelijk leven geven.
Dagelijks gaan wij een heerlijke lange wandeling maken, en er is een grote speelweide tot hun beschikking zodat ze aan beweging geen gebrek hebben.
Om toer beurten zijn de honden bij ons in huis. Als ze dat niet zijn hebben ze een eigen verblijf  helemaal ingericht zodat ze comfortabel zowel binnen als buiten kunnen vertoeven.
Natuurlijk ontbreekt de dagelijkse borstelbeurt niet, zodat ze allemaal wekelijks zijn geborsteld.
Af en toe wordt er een nestje gefokt en met ze geshowd.

Wij zullen onze Newfoundlanders even aan u voorstellen.

Zoë is door omstandigheden als 2 jarige bij ons terug gekomen en al weer een heel tijdje bij ons, in haar jonge jaren een heerlijke ondeugd . Zij heeft een eigen willetje en heeft graag dat de dingen gaan zo als zij het wil, wat vaak wel grappige momenten oplevert. Zij heeft een goudeerlijk karakter en wij zijn erg op haar gesteld geraakt. Met haar hebben wij 4 nestjes gefokt en een dochter van haar hebben wij gehouden. 30-03- 2018 is Zoë op leeftijd van bijna 13 jaar overleden.

J’adore is de dochter van Zoë,  een bruin teefje, zij is echt de knuffelhond hier en is geliefd bij alle honden . Zij is heel rustig van aard en vindt het heerlijk om een beetje op haar eigen houtje rond te struinen.
Zij heeft inmiddels 3 nestjes gehad Waarvan Quella (Kaya), Qaleche (Button) en Rimke bij ons blijven om haar lijn voort te zetten.


Magnifque haar roepnaam is Kaylan. Het is een dochter van Gabbana. Ze heeft al duidelijk dat  heerlijke  gedrag van haar moeder. Zij heeft in Mei 2015 haar eerste nestje gehad. Wij hopen in 2016 weer een nestje met haar te fokken.

 JensonNassor (Jenson) is ook een kind van Gabbana, maar uit het 3e nest. Deze keer hebben we een reu aangehouden. Wij hebben hem samen met Ad & Annie Huisman. Zij hebben al een halfbroer (Dempster) en een oom (Google) van hem. Jenson gaat daar ook logeren als hier één van de teven loops is. Het is een makkelijke en vrolijke kerel.

Qaleche (Button) is een dochter van J'Adore X Milos en een kleindochter van Zoë. Het is een derde generatie van The Black Horse Newfies. Het is net zo'n mooie Dame als haar moeder geworden. Of we met haar of met Kaya in 2016 prober een nestje te fokken weten we nog niet


Quella (Kaya) is ook een dochter van J'Adore en een volle zus van Button. Ze is begin 2015 door Familie omstandigheden bij ons terug gekomen en zoals wel vaker bij ons, gaat zij niet meer weg. Ze is net als haar zusje, uitgegroeid tot een mooie, lieve en gezonde Dame. We zijn er nog niet uit of we met haar of met Button in 2016 een nestje proberen te fokken

Rimke is de derde dochter van J'Adore die bij ons blijft. Ook zij is door persoonlijke omstandigheden bij ons terug gekomen. We hopen dat ze op haar zussen en moeder gaat lijken.