We zullen ons even voorstellen.

Wij, Eef en Cees zijn in 1996 vanuit het Gooi naar het noorden van het land verhuisd. In Mussel, een dorpje in de buurt van Stadskanaal, vonden wij een huis met wat weiland en stallen, precies wat we nodig hadden voor onze toenmalige kleine Arabische Volbloed Stoeterij.
De eerste jaren in Mussel hebben we ons bezig gehouden met de Arabiertjes. We hadden 2 merries (Nicole en Silvana) en een goedgekeurde hengst (G Basgier). We fokten regelmatig veulentjes van onze eigen paarden. In 2011 zijn we hiermee gestopt. Tegenwoordig hebben we alleen G Basgier nog. Hij is inmiddels 31 jaar en geniet nog steeds van zijn pensioen.

Gezien de ruimte in en om het huis duurde het slechts tot de zomer van 1997 voordat we onze eerste Newfoundlander konden verwelkomen, begin 1999 volgde er een tweede. Met 2 gezonde Newfy teefjes in huis, onstond al gauw het idee om een nestje te fokken, maar dan wel alles volgens de regeltjes. Dus Eef heeft zich uitgebreid ingelezen. Haar KK1 diploma gehaald. De honden laten testen en keuren, en een kennelnaam aangevraagd.
November 2000 werd het eerste Black Horse Newfoundlander nestje geboren. In de jaren daaropvolgend hebben we bij verschillende nestjes wat aangehouden, met gevolg dat er op een bepaald moment hier 9 beren rondliepen. We hebben 20 jaar met plezier en passie Newfy’s gefokt. Begin 2021 hebben we door ziekte ons laatste fokteefje moeten laten steriliseren en is er een paar jaar eerder dan gepland een eind gekomen aan de Newfoundlander fokkerij. Wel lopen er hier nog 5 rond, waar we om verschillende redenen niet mee kunnen fokken. Ook zij mogen van hun (vervroegd) pensioen genieten.

Verder hebben we hier ook nog 4 katten. 1 Stalkat en 3 Brits Korthaar. Met hun hebben we ook een paar nestjes gefokt, maar hier zijn we mee gestopt toen de poezen wat ouder werden en we de nieuwe generatie niet drachtig konden krijgen.
Sinds September 2018 zijn wij ook in het gelukkige bezit van Jaycie. Het was al jaren een wens van Eef om er een kleiner hondje bij te nemen. En gelet op het uiterlijk en met name het vriendelijke karakter kwamen we bij de Shih Tzu uit. Jaycie moet het vaandel overnemen van de Newfoundlanders. Wij willen de komende jaren ons richten op het fokken van Shih Tzu. Er zal niet veel veranderen. We proberen nog steeds volgens de nu geldende regels, gezonde en vrolijke hondjes te fokken, en nog steeds met de kennelnaam “The Black Horse”, alleen het ras veranderd. 

Jaycie & J'Adore