banner britjes-newies

 

 

 

 

 

 


Vachtverzorging


Een Newfoundlander in een goede conditie heeft een volle dubbele vacht. Deze is van een wat grove structuur, mat glanzend en met voldoende vettige ondervacht om weerstand te bieden aan het water.

Dit vraagt om een goede en regelmatige vachtverzorging . Dus in ieder geval wekelijks borstelen en nalopen of ze geen klitten hebben.

In de rui periodes is er echt werk aan de winkel. Het is zaak om ze helemaal te ontdoen van het losse haar en onderwol. Hiernaast zie je wat een middag borstelen opleverd. Als dit niet grondig genoeg gebeurt dan  krijgt de hond jeuk en kunnen er vacht problemen ontstaan.Mocht u  tegen deze klus op zien of om wat voor reden dan ook uw newfoundlander niet kunnen borstelen, dan wil ik u wel helpen.
Ik heb jarenlang ervaring in de vacht verzorging van Newfoundlanders dus deze zal vakkundig en met zorg worden geborsteld en indien gewenst gewassen en geknipt volgens de ras standaard .

Wij hebben een speciale ingerichte trim ruimte met een trimtafel met een erg lage opstap wat heel prettig is voor oude en grote honden.
Heeft u belangstelling in een grondige trim beurt voor uw Newfoundlander of hond met vergelijkbare vacht,  of u wilt meer informatie neem dan gerust contact met mij op.